3 portioner:
1 msk margarin
250 g körsbärstomater
1 tub böcklingpastej (145 g)
4 msk majonnäs
2 msk hackad dill
4 msk grädde
(salt om man vill; jag tycker böcklingpastejen ger tillräcklig sälta)
Ta fram fiskblocket och tina så det går att skära i skivor. Smörj en ugnsform med margarin, halvera tomaterna och lägg i botten på formen, lägg fiskskivorna ovanpå.
Blanda böcklingpastej, majonnäs och dill och bre blandningen över fiskskivorna. Häll grädden i formen. Sätt in i ugn, 200 grader, tills fisken är klar, omkring 30 minuter om fisken är halvtinad.
Servera med till exempel ris.
(Originalreceptet har skivade vanliga tomater, och det har jag också provat tidigare med utmärkt resultat. Det går att utesluta grädden om man vill. Nu råkade jag ha hemma, men annars går jag verkligen inte och köper grädde för att använda 4 msk i ett recept. Om man inte vill ha stekyta på krämen kan man täcka fatet med aluminiumfolie, som verkar ha varit det allra senaste 1972, för det används till allt i nämnda bok, utom möjligen direkt förtäring. Jag avstår folien här.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar